Kako podariti svoje ustnice drugemu?

Avtor članka: Robert Lisac, izdelovalec mozaičnih portretov, pisatelj, trener borilnih veščin, avtor knjig Korak v neznano – pot pogumnih in Kapljice modrosti

Ker sem po duši umetnik, mi je všeč vse, kar je lepo. Svojevrstno lepoto sem našel pred kratkim v ustnicah ljudeh, ki povedo zelo veliko o tistemu, ki jih čez dan »odpira in zapira«, zvija v smeh ali oblikuje v krog, ko si žvižga kakšno veselo pesem. Ko boste imeli priložnost, si oglejte ustnice vaših sogovornikov, vaših prijateljic in prijateljev, kolegic in kolegov, znancev in neznancev. Presenečeni boste, kako zelo različne so lahko ustnice predstavnikov ENE biološke vrste.

Ustnic je toliko, kolikor je ljudi. Videl sem sproščene, vabljive, polne, kolagensko nabrizgane, nasmejane, počene, zgubane, okrašene s herpesom, tesno stisnjene, bridke, igrive, trde, mehke, pobarvane z vsemi možnimi bojnimi barvami, slastne, v poljub stisnjene ustnice.

Neverjetno je, kaj vse premorejo ustnice, razen tega, da so vrata telesa, skozi katera hranimo svoje telo s hrano in pijačo. So tudi zadnja fizična meja, kjer še lahko zadržimo neko besedo. Ko ta prag enkrat prestopijo, je beseda za vedno izrečena. Verjamem, da vsaka grda beseda, ki jo okusijo naše ustnice, ustnice pogrša, vsaka lepa, vzpodbudna in prijazna beseda pa jih polepša. Zato lahko imajo nekateri ljudje tudi pri osemdesetih letih neverjetno lepe ustnice, drugi pa pri osemnajstih neverjetno grde, take, za katere bi že potrebovali orožni list. Seveda je možna tudi ravno obratna varianta.

Zato trdim, da je vsaka lepa beseda, ki prestopi ta magični prag, za ustnice najboljša nega, ki jo lahko privoščite svojim ustnicam. Je zastonj in čisto naravni produkt, brez kemije, ki jo najdete v vseh ostalih »šminkah«. Z ustnicami poklanjamo poljube svojim znancem, prijateljem, sorodnikom, svojemu partnerju, staršem, otrokom. Zanimivo je, da lahko s svojo roko sežemo v roko drugega, ga pobožamo, ga potrepljamo po rami, vendar lahko vse to počnemo tudi sami s sabo. Pri ustnicah je to malce drugače, poljubljamo lahko samo ustnice in lice drugih, ne pa svoja. Zanimivo, kajne?

Ustnice so lahko ključni del telesa pri opravljanju poklica. Moja sestra Maja strastno in poklicno igra saksofon, ustnice so zanjo zelo pomembne, da lahko sploh zaigra melodije džeza in bluza. Ustnice so njeno orodje za opravljanje njenega poklica, kot je to za šiviljo šivanka in šivalni stroj.

Zaradi vsega naštetega in opisanega sem se lotil delati odlitke od ustnic ljudi, ki jih poznam. Moj prvi poskusni zajček je bila prav moja sestra. Najprej sem naredil »negativ«, torej odtis od njenih ustnic v posebno maso, nato pa še »pozitiv« iz gline in končni rezultat je presenetil še mene. Ko sem začel razlagati svoji prijateljem in znancem, kaj počnem, so bili vsi navdušeni in kot kaže, ne bo samo december v znamenju kreiranja ustnic, ker se je javilo že cel kup drugih interesentov, ki bi radi podarili svoji dragi, svojemu dragemu, nekaj zelo posebnega. Sam pa mislim zbrati ustnice vseh tistih, ki jih imam rad in narediti iz njih prav posebno sliko.

Ker sem vizualni hedonist, mi je pa najbolj všeč pri celotnem projektu USTNICE to, da so ustnice iz gline čisto enake kot »original«. Vidi se vsaka pora in kar je najlepše, za vsakimi glinenimi ustnicami tiči edinstven človek s svojo čisto posebno zgodbo.

Umetnik: projket USTNICE

Robert Lisac

GSM: 040 901 559 (v primeru naročila mozaikčnih portretov ter drugih izdelkov, Robertu sporočite tole kodo: “Mozaik Kreativnosti”

www.unikatnimozaiki.com

RoArt d.o.o.
Izobraževanje, storitve in trgovina
Jakčeva ulica 40
1000 Ljubljana

Oglejte si tudi preostale zanimive in poučne članke, ki jih je Robert Lisac pred časom prispeval za portal Mozaik Kreativnosti:

Deli s prijatelji/Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *