Branca Malec

Branca Malec

Novo Polje c. VIII/21

1260 Ljubljana-Polje

E-mail: branca717@gmail.com

Kratka biografija

Rojena 1963 v Ljubljani

Z radostjo in veseljem sem kot otrok ustvarjala, risala sem vsepovsod, s kredo po asfaltu, tudi s kamni, s katerimi se je dalo risati, pa celo po stenah hodnika, kjer smo stanovali. In najraje sem imela likovni pouk. Moje risbe so v šoli dali večkrat na razstavo, risalnih blokov mi niso vračali. Veselila sem se nadaljevanja šolanja na oblikovni šoli, toda v takratnih razmerah so se starši odločili drugače, vpisali so me Srednjo ekonomsko šolo v Ljubljani. Moja želja po ustvarjanju pa ni zamrla, tudi v času, ko sem se posvečala moji družini in svojemu poklicu špediterja. Veš čas je bila moja sopotnica. In sedaj imam dovolj časa da se posvečam likovni umetnosti.

Misli o mojem delu

Ujeti pravi trenutek, pravi utrip, svetlobo, barve, to je postalo že skoraj moja strast. Rastline, živali, utrip življenju v mestu, ujeti tihožitje narave v fotografski objektiv. Skušam izraziti svoj notranji jaz, igro barv, svetlobe, ujeti iskrice življenja, igrivost in veselje. Toda pot je težavna, zahteva notranji mir, ubranost, koncentracijo, upoštevanje pravil, raziskovanje in nenehno učenje. Skladnost oblik, ujemanje barv v vseh odtenkih, ki jih ponuja narava izpolnjuje mojo notranjo potrebo po lepoti. Ko jo začutim dobim občutek nizmerne sreče in to je motiv zakaj se ukvarjam s fotografijo. Nekatere fotografije obdelam tudi z računalniškimi programi. Tu se izraža predvsem moja lastna kreativnost, popotovanje v globine podzavesti, kjer na dan prihajajo oblike skrite za tančicami podzavesti. Izraz v teh delih pomeni tudi obenem raziskovanje moje duše, mojih hrepenenj po lepoti in nasprotje vsakodnevnih obremenitev.

Moja dela niso ujeta v forme, so svobodno izražanje mene kot posameznika, ki občuduje naravo in njeno božansko lepoto. Pomeni mojo povezanost z njo in ljudmi, ki me obdajajo, pomeni raziskovanje življenja na vseh ravneh, pomeni, da se vedno znova porajajo vprašanja na katera moram poiskati odgovore, pomeni, potovanje in raziskovanje tudi ostalih področij kot sta razumevanje filozofije, psihologije, biologije, celo matematike – recimo razumevanje zlatega reza. In tako življenja dobi svoj smisel, iskanje večnih resnic, ki so skrite globoko v tebi samem.

Vabljeni k obisku mojih strani na:
Facebook-u
Flickr

Branca Malec

Deli s prijatelji/Share