Ana Kastelic

Sem Kastelic Ana, rojena 26 maja 1960 v Belgiji. Trenutno živim v Izoli, sicer pa sem kot ptica selivka in nikjer ne poženem korenin.Po naravi sem radovedna, temperamentna, polna idej in ne poznam besed – ne morem ali se ne da…

Moje življenje je bilo vse prej kot lepo. Sem človek, ki ne prenese prostorskih in osebnih omejitev. Ker mi v otroštvu in v zakonu ni bilo dovoljeno, da bi živela tudi svoje življenje, sem se odločila pusti vse za sabo in s svojima otrokoma sem zapeljala na nov tir. Kot samohranilki mi ni bilo nič prihranjeno. Poleg trdega dela pa mi je bilo končno dano, da začnem ustvarjati.

Izdelovala sem vse mogoče. Vedno me je privlačilo iz delčkov narave, ki jih večina ljudi sploh ne opazi, narediti nekaj lepega, enkratnega in po možnosti tudi uporabnega. Tako so me vedno nove ideje pripeljale do izdelovanja mozaikov. V tem sem našla način, kako najti svoj mir in ljudem ponuditi delček sebe, saj je tudi moje življenje mozaik, sestavljen iz kamenčkov vseh barv in materialov. Ti kamenčki so leta trpljenja, bolečine, skrbi,
razočaranja, trdega dela, poniževanja, ljubezni odpuščanja in upanja. Solze pa so dež in reka, ki je te kamenčke leta in leta premetavala in oblikovala. Tako je nastal čudovit mozaik življenja.

V izdelovanju mozaika sem našla način, kako iz različnih delčkov materiala ustvariti čudovito celoto, ki ji je dano ponovno zaživeti. Vsem, ki se boste odločili za nakup ali naročilo mojih mozaikov želim, da bi v njem našli tisto, kar iščete. Vsi moji mozaiki so izdelani z veliko ljubezni in vztrajnosti in z namenom ponuditi vam najlepše.

Moj načrt pa je tudi napisati kakšen članek v kateri od rubrik brezplačnega e-mesečnika Mladi Kreativisti, ki izhaja v okviru portala www.mozaik-kreativnosti.com, pa tudi kakšen članek za portal, saj čutim, da bi tisto, kar imam povedati, lahko marsikomu koristilo. Ker sem po naravi nemirna, ustvarjalna duša, polna idej, sem v izdelovanju mozaikov našla dejavnost, ki me izpopolnjuje, saj ko izdelam mozaik, s tem osrečim sebe in druge.

Veščine izdelovanja mozaikov sem se naučila v Italiji, kjer sem spoznala tudi partnerja, kateri mi je v veliko pomoč. Tudi njegovo življenje se vrti okrog marmorja, kamna in gradbenih del. Tako lahko naročniku mozaika ponudim tudi vgradnjo le tega, ali kratko povedano, delo izpeljeva od začetka do konca.

Oglejte si moje strani in gotovo se bo našlo tudi nekaj za vas.

Mozaik kot darilo ali dopolnilna oprema

Mozaik in izdelek okrašen z mozaikom je lahko čudovito dopolnilo opremi stanovanja, počitniške hiše, pisarne, ordinacije, salona ali kakega drugega prostora. Lahko pa vas spravi tudi iz zagate, ko ne veste kaj podariti za osebni praznik, novo leto, obletnico, poslovno darilo, poročno darilo ali darilo ob rojstvu otroka.

Mozaik izdelamo in ga na željo tudi vgradimo na želeno mesto. Če pa bo mozaik namenjen za okras kot umetniška slika, pa ga na željo uokvirimo v kamnit okvir sive ali bele barve.

Naročite pa lahko tudi samo mozaik narejen na mreži, za nadaljnjo obdelavo pa poskrbite sami.

Tudi vse izdelke, ki jih vidite na prodajni strani, vam lahko naredim z motivom po vaši želji.

Če želite mozaično sliko vaše hiše, priljubljene živali ali kakega drugega motiva, vam z veseljem ustrežem. Potrebujem le skico, risbo, fotografijo ali podroben opis želenega motiva.

Cena mozaika

Cena mozaika je odvisna od zahtevnosti motiva, velikosti, vrste in količine porabljenega materiala, ter od časa porabljenega za izdelavo mozaika. Ob naročilu v vrednosti nad 100€ je potrebno plačati po predračunu v višini 50% predvidene vrednosti.

Iz kamna ali marmorja pa vam po naročilu lahko izdelamo tudi kamin ali kak drug del opreme. Pa tudi ročke za čistilno orodje, ki so iz marmorja, ni več potrebno skrivati.

Način izdelave

Za izdelavo mozaikov uporabljam direktno metodo. To je izdelava, kjer se polaga koščke materiala direktno v lepilo na podlago iz lesa, kovine ali na tla. Ta metoda je neizogibna pri izdelavi vaz, loncev, kipov, fontan in podobno. Sicer pa se najraje poslužujem izdelovanja mozaikov na mrežo. Ta tehnika je zelo praktična, saj je mozaik izdelan na mrežo,možno vgraditi na ravno ali ovalno podlago (steber, kamin). Prednost tehnike izdelovanja na mrežo je tudi v tem, da mozaik izdelujem v svojih prostorih in na mesto vgradnje prinesem že izdelan mozaik. Na koncu mozaik zafugiram in premažem z zaščitnim premazom.

Materiali pri izdelavi mozaika

Mozaike izdelujem iz marmorja, naravnega kamna, opeke, keramike. Kot dodatke pa uporabljam kamenčke, školjke in podobno.

Deli s prijatelji/Share

One Response to Ana Kastelic

 1. roman kos says:

  Pozdravljena ga. Ana!

  Imam samo eno vprašanje. Kje nabavljate material za mozaik (smalti itd.), če odmislimo kamenčke, ki se jih lahko tudi nabereš ali ostanke keramičnih ploščic…
  Prvič bi rad poskusil narediti en manjši mozaik pa sem naletel na osnovni problem, kje to nabaviti. Če bi živel v okolici Ravene ali Rima ne bi imel s tem težav…
  Za kakršenkoli odgovor ali nasvet se vam že v naprej iskreno zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

  Roman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *