Metka Pravst

“Sem Metka Pravst iz Ljubljane in moji ustvarjalni začetki segajo že v čas osnovne šole, kajti že kot majhna deklica sem rada ustvarjala – pletla zapestnice iz nitk, kvačkala prtičke in šivala oblekice za punčke …

Zares se je začelo s svilo.

Zadnje leto osemletke sem na pobudo mame Milene v šolskem krožku spoznala svet svile, ki me je takoj potegnil vase. Takrat sva z mamo začeli slikati na svilene izdelke – rute, šale, kravate -, ki so prejeli certifikat strokovne komisije pri Obrtni zbornici Slovenije, bili razstavljeni na nekaj razstavah domače in umetnostne obrti, prepotovali pa so tudi delček sveta, kajti nosijo jih dame in gospodje na skoraj vseh celinah.

Od drobne perlice do končnega izdelka

Ker rada odkrivam nove zmožnosti, ki mi jih daje domišljija, se poigravam tudi z drugimi ustvarjalnimi materiali. Od vseh so mi najljubše perlice za ustvarjanje nakita. Izdelovanje uhančkov je moja strast, ki sem jo v sebi prebudila pred petimi leti. Takrat sem jih ustvarila le za svoja ušesa, pred kratkim pa sem se odločila, da izdelam novo kolekcijo in jo ponudim vsem. Ker se v življenju nerada omejujem, poleg uhančkov pod imenom MetiBeti unikati izdelujem tudi zapestnice, ogrlice, nagležnice, obeske za telefone, sponke, broške, voščilnice … Pa še marsikaj bi se našlo!

 Najlepše prihaja iz srca

Ustvarjanje unikatnih izdelkov je moj hobi, saj prvenstveno delam kot samostojna novinarka, pred kratkim pa sem postala tudi mamica. Ob tempu, ki mi ga narekuje življenje, vseeno najdem čas za ustvarjanje, ker to počnem s srcem.

Pustite domišljiji prosto pot in bodite ustvarjalni na vseh področjih svojega življenja!”

Deli s prijatelji/Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *