Nina Kolar – Unikatnica.com

Z ustvarjalnostjo v srcu živim že od malega. Od kar pomnim zase, sem ustvarjala – risala, igrala, pela, pisala, izdelovala, sestavljala ali kako drugače preživljala prosti čas. Kasneje, v času odraščanja, sem resneje pričela s pisanjem poezije in leta 2006 izdala pesniško zbirko z naslovom Potovanje na vrh srca (v založbi Osebna Rast), in čedalje bolj me je mikal svet slikanja akvarelov, kasneje sem se spogledovala tudi z akrilom na platno.

  • Začetki

V času študija (Ekonomija, smer trženje) me je navdušilo oblikovanje ročno izdelanega nakita, tako sem prve kose izvirnega, unikatnega nakita, izdelala za prijateljice, mamo in zase. Resneje pa sem se z oblikovanjem avtorskega, ročno izdelanega in unikatnega nakita pričela ukvarjati v letu 2008, ko je izpod rok nastalo že več kot 100 kosov nakita v letu 2009 ter 2010 pa sem pričela s trženjem svojih izdelkov tudi preko svoje e-trgovine www.unikatnica.com, v kateri najdete že preko 600 kosov najrazličnejših izdelkov, po večini avtorski, izvirni in unikatni nakit za ženske ter moške.

Sedaj ustvarjam v okviru svojega s.p. – Unikatnica, Nina Kolar s.p.; ukvarjam se tudi s spletnim urednikovanjem, izobraževanjem in copywritingom.

  • Tehnike, materiali

Pri ustvarjanju uporabljam različne tehnike in materiale od katerih so mi najbližje prejice – te kvačkam v čudovite, barvite, posrečen in izvirne zapestnice in uhane, ki jih povežem z žico, kvačkam tudi čisto drobno žico, včasih dodam Swarovski kristale, pri delu uporabljam tudi les ter polimerno maso.

Pri izdelavi unikatnega nakita uporabljam tudi ročno izvirno poslikavo, tako pri veliko izdelkih, kot npr. pri Meutljevem nakitu, uporabim akrilno poslikavo.

  • Avtorski, unikatni in izvirni, ročno izdelan nakit

Vse delčke nakita (razen povezovalnih in zaključnih sponk) oblikujem izključno z rokami, blazinicami prstov in dlanmi, pri tem ne uporabljam modelčkov ali vlitkov, kar pomeni, da so vsi izdelki pravi avtorski, izvirni in ročno izdelani unikati, prav tako vsaka kroglica, vzorček na njej ali kod drugod na nakitu.

  • Razstave nakita

Konec leta 2012 sem svoj unikatni, ročno izdelan avtorski nakit razstavljala v nakupovalnem centru Qlandia Novo mesto, kjer sem z njim zapolnila 4 steklene vitrine.

  • Voščilnice

Oblikujem oz. izdelujem tudi unikatne voščilnice, pri čemer motive na voščilnicah ročno rezljam, izrezujem, delam ročne poslikave in tako je vsaka unikatna voščilnica izvirna in edinstvena.

  • Slikanje, akril na platno, risbe, portreti

Slikanje pa me je navdušilo že v otroštvu; že takrat sem namreč pri risanju uporabljala celo paleto živih barv, motivi so bili malce drugačni od teh, ki jih vidimo v naravi, čeprav še sedaj rada uporabljam motive iz narave. Po večini me pri slikanju navdihujejo živali, lepote narave, tudi ljudje, največ pa metulji s svojo simboliko, ki predstavlja neodvisnost, svobodo, preporod, preobraz življenja v smrt in obratno, ponovno rojstvo. Metulji predstavljajo tudi stik duše umrlih z živim svetom. Uporabljam tehniko akril na platno, ki mi je najbližje, na vsake toliko pa s svinčnikom narišem kakšen portret.

  • Čas pri ustvarjanju zame ne obstaja oz. je ta povsem nepomembna dimenzija

Ko ustvarjam, čas zame nikoli ne obstaja. Takrat se moje srce popolnoma preda hotenjem duše, ki ustvarja, kakor pač čuti. Čas je povsem nepomembna dimenzija pri ustvarjanju, verjetno tudi zato nikoli ne nosim ure 🙂 Pri slikanju, oblikovanju nakita ali pisanju pesmi sem tukaj in sedaj, takrat je vsak trenutek združen v večnosti Življenja.
Deli s prijatelji/Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *