Antonija Jereb

Predstavitev Antonijine že druge knjige Uganke za male junake. Kliknite na zgornje sličice za ogled teh v povečavi.

Kontakt:

V kolikor bi želeli ustvarjalko Antonijo Jereb, ki je ne le odlična pesnica, pač pa tudi zelo dobra slikarka in oblikovalka, spoznati v živo ter jo povabiti v šole, vrtce, knjižnice ali druge izobraževalne ustanove, da predstavi svoje knjige, pesmi in uganke otrokom ter odraslim, jo lahko kontaktirate preko spodnjih kontaktov. Svoja dela je ga. Antonija predstavila že v OŠ v Kamniku in Kranju ter v vrtcu na Brezjah.

Antonija Jereb

http://www.jereb.org/

GSM: 031 291 450

Vabljeni tudi k predstavitvi Antonijinih slikarskih del ter izdelkov iz das mase.

  • Predstavitev

Antonija Jereb je 1. 7. 2011 pri založbi Ekslibris, v sodelovanju s portalom Mozaik Kreativnosti, izdala svojo prvo knjigo z naslovom Otroške pesmice ter v mesecu decembru že svojo drugo knjigo z naslovom Uganke za male junake.

V njej najdete otroške pesmice, ki so izpisane na slikovni podlagi oblakov, slik pa v knjigo ni vključila z namenom, da bi tako otroka domišljija lahko še bolj zaživela.

Antonija Jereb je v času od objave te predstavitve v sodelovanju z Založbo Ekslibris ter portalom Mozaik Kreativnosti uspela izdati že svojo drugo knjigo z naslovom Uganke za male junake, ki je zbirka ugank za otroke.

Antonija Jereb poleg pisanja tudi riše in slika ter kakšno izmed svojih del kdaj objavi tudi na spletni strani www.jereb.org. Tako so slovenski pesniki in slovenska poezija dobili še eno pridobitev v svetu ustvarjalnosti.

SVEŽE:

Pravljica o igrivih in nagajivih prstih - Antonija Jereb, notranjost

Pravljica o igrivih in nagajivih prstih – Antonija Jereb, notranjost. Kliknite na sličico za povečavo.

Pravljica o igrivih in nagajivih prstih - Antonija Jereb

Pravljica o igrivih in nagajivih prstih – Antonija Jereb. Kliknite na sličico za povečavo.

Ga. Antonija Jereb je pred kratkim izdala tudi tri nove knjige. Eno v tiskani, dve v elektronski

obliki.

Na policah knjižnic je tako pristala knjiga Pravljica o nagajivih in igrivih prstih, s čudovitimi ilustracijami Saške Zavodnik. Knjiga je opremljena s prikupnimi ilustracijami ilustratorke Saške Zavodnik.  Kako sem napisala pravljico? Z ogromno fantazije.

Vedno in povsod so z menoj moji prsti, mojih deset pomagačev in nekega dne sem se spraševala, kako bi bilo, če bi oživeli. Ker moja desna roka vedno nekaj počne, sem s svinčnikom in idejo popeljala v svet domišljije prste leve roke, vso stvar pa prelila na papir. Poimenovali so se Primež, Pokažeš, Poprimež, Poročnik in Prisklednik, kako pa so se z nalogo spopadli, si preberite v knjigi.

Antonija Jereb: Poezija, ujeta v knjigo

Antonija Jereb: Poezija, ujeta v knjigo. Kliknite na sličico za povečavo.

V Antonijini drugi elektronski knjigi Poezija, ujeta v knjigo pa so predstavljene pesmi. Kratke, malo daljše, vremenske, hudomušne, žalostne in vesele. Take, kot se porodijo v moji glavi in izlijejo na papir. Njihova tematika je odvisna od trenutnega razpoloženja. Knjiga predstavlja rime takšne in drugačne, ujete v knjigo.

 Knjigi sta objavljeni in v prodaji na naslovu: http://www.enakupi.com/e-izdelki/

Knjiga Izpod peresa babi Tonči se nahaja med otroškimi knjigami, Poezija, ujeta v knjigo pa v rubriki poezija. Izdani sta v elektronski verziji, format: PDF, EPUB, MOBI

Leto izida: 2012. Dostop do eknjig je možen tudi  iz moje spletne strani (glejte kontakt zgoraj). V desnem robu na rubriki Meni ljube povezave – Elektronske knjige.

Antonija Jereb: Izpod peresa babi Točni

Antonija Jereb: Izpod peresa babi Tonči. Kliknite na sličico za povečavo.

Na portalu Elektronska knjiga pa je predstavljena tudi knjiga Izpod peresa babi Tonči, katere vsebina je namenjena otrokom. V njej najdejo vse od pravljice, zgodbice do pesmic , ugank in mojih ilustracij. V njej so strnjene kratke pesmice z dodanimi ilustracijami, dve pesmici z malo daljšo vsebino, uganke, zgodbica in pravljica.

Ga. Antonija pa se pri svojem ustvarjanju poslužuje tudi drugih izraznih sredstev ter medijev.

Na stenah njenega stanovanja in v omarah tako počivajo izdelki, ustvarjeni iz raznih materialov in slike, ki vam jih predstavljamo na spodnjih sličicah – kliknite nanje za povečavo. Vabljeni, da si še več njenih čudovitih del ogledate na predstavitvi njenih slikarskih del ter izdelkov iz das mase.

Vabljeni k ogledu spodnjih sličic, na katerih so predstavljena Antonijina čudovita dela:

  • knjigi Otroške pesmice (spodaj) ter Uganke za male junake (zgoraj) ter k branju njene pesmi, ki še najbolje opišejo Antonijo samo.

Predstavitev Antonijine prve knjige Otroške pesmice

Antonija Jereb - predstavitev - poezija, das masa, pesmi

Antonija Jereb – predstavitev njenih del iz das mase, papirja, kartona, keramičnega prahu, slik ter poezije in proze za otroke in odrasle. Kliknite na sličico za povečavo.

 

Antonija Jereb - predstavitev - poezija, pesmi

Antonija Jereb – predstavitev – poezija, pesmi. Kliknite na sličico za povečavo in si preberite njene čudovite pesmi, med katerimi najdete tudi pesmi ter pravljice za otroke.

In še predstavitev Antonije v obliki pesmi

 

Zdaj nisem več otrok in nisem več dekle.

Sem babica in mati, ki piše pesmice.

Sem žena, sestra, teta in upokojenka,

pa svakinja in tašča, ki prosti čas pozna.

 

Kalila so me leta, kalil me je ponos,

kalilo me je delo, ki sem bila mu kos.

Še vedno se učim, napake pridelujem,

nerodnost ni vrlina, a jo močno spoštujem.

 

Če sebe ne poslušaš, telo te pač ustavi,

opomni z bolečino, da nisi pri ta pravi.

Ustaviš se, prisluhneš, res leta ti bežijo,

prislužila sem si mavec, a to še ni adijo.

 

Mogoče je preskok, da z glavo bom ravnala,

postala bolj previdna, na trdnih nogah stala.

Uživala trenutek, ki bo brez bolečine,

zato se ne sekiram, saj tudi mavec mine.

Antonija

Deli s prijatelji/Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *