Bogdan Breznik

Sem Bogdan Breznik, ljubiteljski slikar in kipar. S slikarstvom, ilustracijo in kiparstvom se ukvarjam že več kot trideset let. Svojo likovno pot sem začel v Likovnem društvu Vladimir Lamut Novo mesto leta 1983, od leta 1986 pa sem član likovne sekcije KUD dr. Lojz Kraigher pri UKC in MF Ljubljana in Likovnega društva  Rajko Slapernik Ljubljana. Skupno imam 18 samostojnih razstav in 47 skupinskih razstav doma in v tujini.

Ilustriral sem zgodovinski roman  Uskoška princesa , ki je izšel v treh delih in celotno zbirko  anekdot in prigod znanega dolenjskega publicista in pisatelja Slavka Dokla. Likovno sem opremil tudi literarno delo V objemu letnih časov  pisatelja Franceta Režuna.

Vsa knjižna dela imajo zgodovinsko etnografski pomen za Dolenjsko.

Pri slikanju sledim svoji lastni slikarski opredelitvi in prisegam na dragocenost lastnih izkušenj skozi vestno delo. Nimam izrazitih vzornikov, vendar me je vedno zanimalo realistično slikarstvo s pridihom impresionizma. Ker sledim svojemu videnju narave je moj pristop sproščen. Na mojih slikah v ospredje prihaja risba. Z barvnim modeliranjem v obliki obrisov predmetov v ozadju in barvnim ritmom skušam v slike vnesti perspektivo in stvarnost.

Bogdan Breznik
Kidričeva ulica 14
8210 TREBNJE
Mobilni telefon 040 760994

Deli s prijatelji/Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *