Mitja Bokun

Mitja Bokun, rojen 1977 v Kranju, se profesionalno ukvarja z vodenjem logistike v proizvodnem podjetju. Študiral je na fakulteti v Kranju, kjer sedaj nadaljuje tudi podiplomski študij iz smeri logistika v managementu. Njegova strast pa kljub delu in dosežkom v službi ostaja slikarstvo.

Riše in slika že od malih nog, resneje pa se je pričel ukvarjati s slikanjem 1996. Najpogostejše tehnike, ki jih uporablja, so akril na platno, oglje, pastel, vse več pa se loteva ustvarjanja z akvarelom.

Poleg slikanja ga veseli še grafično oblikovanje, izdelovanje oderskih scen za razne predstave in prireditve, izdelava božičnih in novoletnih okraskov. Najbolj pa uživa v družbi svoje žene in hčerkice.

V pred parimi leti je iz čisto samoučnih vod prešel tudi v bolj študijsko dojemanje slikanja, saj obiskuje slikarsko šolo, kjer pod mentorstvom akademskega slikarja Izidorja Jalovca dobiva še večjo globino in doumevanje likovne umetnosti.

Poleg zdravja in sreče sebi in svojim želi še dokončanje podiplomskega študija in otvoritev svoje prve samostojne slikarske razstave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *