Yoga Rave – boš del nenavadne zabave tudi ti?

Yoga Rave - nenavadna zabava

Prepleši celo noč in se naslednji dan zbudi kot nov!

Nenavadna zabava s pozitivnim namenom – brez drog in alkohola, z veliko dobre glasbe, meditacije, joge in energijskih brezalkoholnih eksotičnih pijač, bi lahko opisali dogodke, ki se bodo v naslednjih tednih odvijali po Sloveniji – začinil jih bo slovenski DJ Dalaj Eegol, prvi pa je na sporedu že ta četrtek, 21.10.2010.

Yoga Rave predstavlja nov pojem zabave in doživetja, ki ga je ustvarila fundacija Art of Living, z namenom, da bi se s stimulacijo žive in elektronske glasbe, joge in meditacije, doseglo popolno ravnovesje med zvokom in tišino, gibanjem in počitkom: “Namen projekta YOGA RAVE je mladim, šolarjem in študentom po celem svetu in v Sloveniji na nevsiljiv način  predstaviti nekaj osnov sproščanja stresa, preobrazbe osebnih stisk, zdravega načina druženja, ter smiselno nadgraditi idejo »zdrave zabave«”.

Začetki segajo v Argentino, kjer so organizirali prve tovrstne partije, sedaj pa se ti vrstijo vse od Srednje Amerike, prek Evrope in Rusije, do Indije.

Elektronska glasba, ki služi za podlago teh dogodkov, so posnetki So What Project! z albuma Smile in druge neizdane pesmi. Ustanovitelja So What Project! sta Argentinca Nicolás Pucci in Rodrigo Bustos. “So What Project! je celostni koncept, ki temelji na vibracijah tisoč let starih manter, ki jih spremlja ritem elektronske glasbe,” so povedali organizatorji tega projekta.

www.myspace.com/sowhatproject

Yoga Rave dogodke bo v Sloveniji začinil Dalaj Eegol, ki je bil v preteklosti deloval pod umetniškim imanom Ali En.

www.myspace.com/dalajmusic

Dogodek traja štiri ure, joga in meditacija bosta prilagojeni začetnikom, predhodne izkušnje za udeležbo na teh dogodkih niso potrebne.

V prostoru bo bar, ki bo ponujal energijske brezalkoholne eksotične pijače, ki, po zagotovilu organizatorjev: “…obljubljajo nekaj drugačnega, obenem pa telesu ne povzročajo škode.”

Kdaj in kje se lahko udeležite nenavadne zabave Yoga Rave:

21. 10. 2010 Ljubljana,  Grad Kodeljevo ob 20.30
3.11.2010 Novo Mesto, LokalPatriot, ob 20,30
19.11.2010 Maribor, Pekarna ob 20.30

“S sredstvi zbranimi z YOGA RAVE,” so še povedali v slovenski fondaciji Art of Living, “bomo ustanovili slovenski humanitarni izobraževalni fond za mlade namenjen organizaciji in izvedbi brezplačnih tečajev. Na teh tečajih mladi pridobijo praktične veščine, tehnike in znanje, ki omogočajo večje obvladovanje različnih življenjskih situacij. Seznanijo se s specifičnimi strategijami reševanja problemov, socialnimi veščinami, kreativnimi projekti in sprostitvenimi tehnikami. Tečaji spodbujajo človekove vrednote, obvladovanje negativnih čustev ter pozitivno usmerjanje potencialov.”

Če ste želeli kdaj želeli preizkusiti zabavo na malo drugačen način, imate sedaj priložnost – poizkusite in se sami prepričajte, kako bo.

Več informacij:

http://facebook.dj/yogaraveslovenija/

http://www.myspace.com/yogaraveslovenija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *