Category Archives: Izobraževanje – delavnice, seminarji, predavanja

7 urna ustvarjalna delavnica – izdelaj si unikatni nakit v tehniki mille fiori, 28. in 29. 11.2013, Novo mesto

Ustvarjalne delavnice - unikatni nakit v tehniki mille fiori - Novo mesto 28. in 29. 11. 2013

18. in 19. marca 2014 (torek in sreda), se bo pričela 7 urna delavnica izdelave unikatnega nakita v tehniki mille fiori.

Delavnica bo potekala v dveh delih, oba dneva (četrtek in petek, 28. in 29. 2013) med 17:00 in 20:30 uro. Na delavnici bomo izdeli čudovite kose unikatnega nakita, ki ga bomo okrasili z raznolikimi in pisanimi vzorci metuljev, rožic in zvezdic. Pri tem bomo uporabii posebno tehniko mille fiori. Vse ogrlice, zapestnice, uhane, obeske in prstane bodo krasili povsem unikatni vzorčki. Za podroben opis delavnice kliknite na podroben opis oz. program delavnice.

Ustvarjalna delavnica - izdelaj si svoj unikatni nakit v tehniki mille fiori Ustvarjalna delavnica - izdelaj si svoj unikatni nakit v tehniki mille fiori

Kdaj: 7 urna delavnica izdelave unikatnega nakita bo potekala 18. in 19. marca 2014 (torek in sreda), med 17:00 in 20:30 uro

Kje: delavnica bo potekala v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu (Velika čitalnica)

Cena delavnice: (7 ur) – 49,00 EUR

Vodja delavnice: delavnico vodi Nina Kolar, ustvarjalka z večletnimi izkušnjami v izdelavi unikatnega avtorskega nakita

Material, pripomočki, prigrizki: prigrizki, pijača, material in vsi pripomočki so všteti v ceno, na delavnico prinesite le dobro voljo, oblecite pa se v udobna oblačila, saj bomo veliko valjali, gnetli, lepili, barvali, pekli in predvsem delali z rokami.

Prijave: na delavnico se lahko prijavite vse do vključno  27. 11. 2013 (sreda), na e-mail: info@nina-kolar.com oz. preko kontaktnega obrazca na spletni strani. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.

Ustvarjalna delavnica - izdelaj si svoj unikatni nakit v tehniki mille fiori

Program delavnice:

1. dan: prvi dan se bomo na delavnici spoznali s tehniko mille fiori ter si narisali unikaten vzorček, ki bo krasil vse vaše kose nakita. Določili bomo tudi barvno kombinacijo vaših vzorčkov ter izdelali vzorček v tehniki mille fiori. Izdelali si boste tudi načrt končnega izgleda vaših kosov nakita (ogrlice, obeski, zapestnice, uhani) oz. osnov, ki jih boste nato izdelali, naslednji dan ali še isti dan pa zapekli ter povezali v čudovite kose nakita.

2. dan: delčke nakita, ki bodo okrašeni z unikatnimi vzorčki rožic, metuljev ter zvezdic, boste zapekli, polakirali, nato pa jih boste povezali v končne izdelke. Pri tem boste uporabili žico, vrvice ter mnogo ostalih pripomočkov, ki bodo dali vašim izdelkom končni izgled igrivosti, ženstvenosti in unikatnosti. Pod vašimi prsti bodo nastajale ogrlice, uhani, zapestnice, prstani in obeski. MEd izdelavo vam bo vodja delavnice Nina Kolar razložila še, kako lahko izdelate številne druge vzorčke, s katerimi se boste poigravali tudi doma. Sledilo bo fotografiranje izdelkov, izmenjava vzorčkov, vodja delavnice pa vam bo podala tudi nekaj ustvarjalnih nasvetov ter trikov, da boste svoj unikatni nakit lažje izdelovali po delavnici tudi doma.

Kliknite tukaj za prijavo na delavnico.


Deli s prijatelji/Share

Ustvarjalci – vabljeni na spomladanski mestni sejem v Kostanjevico na Krki!

Spomladanski mestni sejem Kostanjevica na Krki

Si ustvarjalec oz. ustvarjalka in izdeluješ unikatne izdelke? Pridružite se ostalim ustvarjalcem na spomladanskem mestnem sejmu, ki bo potekal 6. 4. 2013, na Oražnovi ulici, pred Lamutovim salonom, v Kostanjevici na Krki.

Spomladanski mestni sejem – program:

 • od 10:00 do 13:00 ure – prodaja na stojnicah:
  • sadike in semena zelenjave in rož
  • izdelki domače obrti
  • ekološko pridelana hrana
 • med 10:00 in 13:00 uro zbiramo tudi uporabne predmete (tehnika in računalniška oprema, gospodinjski aparati, igrače, starine, knjige, okrasni drobni predmeti, igre, obleka, obutev, pohištvo in kozarci)
 • od 10:00 do 13:00 ure – tržnica igrač Menjam 1 za 1 (prinesite čisto in ihranjeno svojo igračo in jo menjajte za drugo)
 • ob 11:00 uri – predavanje: Domača zdravila za naš vrt
 • od 10:00 do 13:00 ure – Mobilno igrišče za otroke – lesena igrala Klinčkanje in Labirint

Pridite, pridružite se nam in ostalim, ki bodo soustvarjali spomladanski mestni sejem v Kostanjevici na Krki! Veseli bomo vašega obiska!

Dodatne informacije na: www.zavod-otok.si ali po telefonu 040 657 015

Obvestilo poslala:

Vesna Hrovat
direktorica zavoda Otok

Otok zavod za razvoj
Dobrava pri Kostanjevici 2
8311 Kostanjevica na Krki
tel. 040 657 015

 • http://www.zavod-otok.si
 • http://zavodotok.blogspot.com/


Deli s prijatelji/Share

Učinkovito, hitro in zabavno do znanja iz knjig – Fotobranje – delavnica

Kaj: Fotobranje – brezplačna 3 urna delavnica Fotobranja

Kdaj in kje: 28. 4. 2012 (sobota) v prostorih CIK (center za izobraževanje in kulturo) Trebnje, od 20.00 do 23.00 ure

Organizator: KŠOT – Klub študentov Občine Trebnje

Ste že slišali za Fotobranje? Gre za zelo učinkovito metodo oz. zbirko tehnik, s pomočjo katerih si lahko pomagate pri študiju, učenju, pomnenju in celostnem razumevanju prebranega gradiva. Tako lahko v krajšem času preberete tudi več knjižnega, študijskega ali kakšnega drugega gradiva in se pri tem celo zabavate. Fotobranje ni enako hitremu branju, daje pa odlične rezultate.

Brezplačno 3 urno delavnico Fotobranja bo vodil Matej Sedmak, v Sloveniji in drugo po svetu poznan kot Peacehiker, ki je prepotoval svet, hkrati pa eden najuspešnejših inštruktorjev v svetovnem merilu. Matej je tudi edini licenčni inštruktor Fotobranja v Sloveniji.

Na delavnico s seboj prinesite 2 poljubni knjigi dolžine od 150 do 250 strani – eno tako, ki ste jo že uspeli prebrati in eno, ki je še niste. Na delavinci Fotobranja boste namreč sami lahko izkusili moči fotobranja, in kaj je z njim mogoče narediti zgolj v 15 minutah.

Člani KŠOT-a (Klub študentov Občine Trebnje) vas bodo po delavnici še pogostili.

Prijave na delavnico Fotobranja: Za prijavo na delavnico Fotobranja pišite na: manca@ksot.si
Vabljeni!

Deli s prijatelji/Share

Ekskluzivno: V sodelovanju z Akademija Učenja Roma Um vam podarjamo 10% vrednosti udeležbe na tečaju iz splošne in poklicne mature iz matematike. Hitro, učinkovito in zabavno do znanja!

Akademija Učenja Roma Um

Ekskluzivno za člane ter obiskovalce portala Mozaik Kreativnosti: Podjetje Akademija Učenja Roma Um vam podarja 10% vrednost udeležbe na tečaju iz splošne ter poklicne mature, ki se prične 28.10.2011. Vse kar morate storiti je, da v prijavni obrazec v okence za sporočilo na spletni strani www.izobrazevanje-romaum.si vpišete kodo, ki se glasi: MKROMAUM

Priprave na maturo iz matematike ter inštrukcije iz angleščine, nemščine in matematike vam na povsem enostaven, hiter in zabaven način ponuja podjetje Akademija Učenja Roma Um, Romana Matekovič, s.p.

 

 • Ekskluzivno le za člane portala Mozaik Kreativnosti, obiskovalce portala ter člane FB strani Mozaik Kreativnosti:

V sodelovanju s podjetjem Roma Um, Romana Matekovič, s.p. (Akademija Učenja), vam podarjamo 10% vrednosti 60 urnega tečaja priprav na splošno in poklicno maturo iz matematike, ki se prične 28. 10. 2011, če boste ob prijavi (prijavnica se nahaja na prvi strani spletne strani podjetja www.izobrazevanje-romaum.si), v okence za sporočilo vnesli KODO: MKROMAUM.

Tečaje, ki bodo potekali v vseh večjih slovenskih mestih, vodijo izkušeni predavatelji, na tečaju pa se držijo maturitetnega izpitnega kataloga ter se prilagajajo potrebam skupine.

Deli s prijatelji/Share

Delavnica SUNJATA – za vse, ki vas zanimata osebnostna in duhovna rast

Vas zanimata področji osebnostne ter duhovne rasti? Iz Zavoda Nataraja so nam poslali obvestilo o delavnici z naslovom Sunjata, za katero so zapisali, da vam bo “razkrila vizijo realnosti izven meja dosedanjega “Jaza”.

SUNJATA

Kaj nam delavnica SUNJATE razkrije?

Sunjata ali božanska praznina

Sunjata vam bo razkrila vizijo realnosti izven meja dosedanjega “Jaza”. Odkrila vam bo brezmejne prostore vaše resnične narave, istovetne z Drugim Človeškim Bitjem, Življenjem in Bogom.
Z vsem se boste zlili v
ENO.

Zavod Nataraja - delavnica SUNJATA

Zavod Nataraja - delavnica SUNJATA

Velik problem med nami posamezniki je ta, da ne vemo, kdo smo in kaj je drugi posameznik. Ni važno, za katerega posameznika gre. Ne veste, kaj drugi posameznik je.

Lahko si misliš, vendar, ali to veš?

Dejstvo je, da da ne veš, vse dokler neposredno ne izkusiš tega drugega. Do tedaj ne veš, kaj on je. Lahko sklepaš, upaš, moliš, čutiš in počneš raznorazne reči, vendar vse dokler ne prideš do enosti s tem drugim posameznikom, ne veš kaj on je.

Težava je v tem, da bi bili radi v odnosu z drugim posameznikom, vendar pa ne vemo, kaj on je.

Kdaj: 26. februar
Čas:
od 10. do 15. ure.
Cena: 49 €.
Kje:
Zelena pot 11,1000 Ljubljana

Prijava: 040 659 309 , zavod.nataraja@gmail.com

Deli s prijatelji/Share

Ustvarjalne ideje – fimo nakit, izdelava nakita iz Fimo mase

Ustvarjalne ideje – fimo nakit, fimo tutoriali, izdelava nakita, oblikovanje nakita, nakit iz fimo mase, kako izdelati nakit, izdelava nakita iz fimo mase – ustvarjalni članki, ideje za ustvarjanje

 • Potrebuješ ustvarjalne ideje in fimo tutoriale za izdelavo nakita iz Fimo mase?
 • Bi si rad sam izdelal Fimo nakitfimo ogrlice, fimo prstane, fimo uhane, fimo verižice?

Na tej strani portala Mozaik Kreativnosti boš našel številne ustvarjalne ideje, nasvete za ustvarjanje ter fimo tutoriale za izdelavo najrazličnejšega Fimo nakita.

Unikatnica, e-mesto unikatnih izdelkov in daril.

E-trgovina Unikatnica.com vam ponuja številne ustvarjalne ideje za izdelavo unikatnega nakita iz Fimo mase ter tudi druge ideje in nasvete za ustvarjanje in unikatna darila. Obiščite jo!

Fimo nakit si boš lahko izdelal s pomočjo idej za ustvarjanje za izdelavo nakita iz fimo mase oz. s pomočjo ustvarjalnih člankov, v katerih bodo s slikami in besedami prikazani postopki izdelave Fimo nakita. Tako boš tudi sam prišel do številnih idej za ustvarjanje.

Do prvih člankov na temo ustvarjalne ideje za izdelavo fimo nakita vabljen k ogledu spodaj:

V sodelovanju z e-trgovino unikatnih daril Unikatnica www.unikatnica.com smo za vas pripravili posebno rubriko, ki se imenuje Brezplačni posladki, v kateri najdete ustvarjalne ideje ter članke na temo izdelave unikatnih izdelkov:

USTVARJALNI ČLANKI:

Izdelajmo unikatne uhane v obliki spirale s kristali Swarovski

Izdelajmo unikatne uhane v obliki spirale s kristali Swarovski

Izdelajmo unikatni, ročno izdelan obesek v obliki medvedka s srčkom

Izdelajmo unikatne, ročno izdelane uhane v obliki pikapolonic

Izdelajmo unikatni komplet nakita (uhani in dvodelna ogrlica) v belo-oranžni barvi

Izdelajmo unikatni obesek za najmlajše z motivom Hello Kitty

Deli s prijatelji/Share

Yoga Rave – boš del nenavadne zabave tudi ti?

Yoga Rave - nenavadna zabava

Prepleši celo noč in se naslednji dan zbudi kot nov!

Nenavadna zabava s pozitivnim namenom – brez drog in alkohola, z veliko dobre glasbe, meditacije, joge in energijskih brezalkoholnih eksotičnih pijač, bi lahko opisali dogodke, ki se bodo v naslednjih tednih odvijali po Sloveniji – začinil jih bo slovenski DJ Dalaj Eegol, prvi pa je na sporedu že ta četrtek, 21.10.2010.

Yoga Rave predstavlja nov pojem zabave in doživetja, ki ga je ustvarila fundacija Art of Living, z namenom, da bi se s stimulacijo žive in elektronske glasbe, joge in meditacije, doseglo popolno ravnovesje med zvokom in tišino, gibanjem in počitkom: “Namen projekta YOGA RAVE je mladim, šolarjem in študentom po celem svetu in v Sloveniji na nevsiljiv način  predstaviti nekaj osnov sproščanja stresa, preobrazbe osebnih stisk, zdravega načina druženja, ter smiselno nadgraditi idejo »zdrave zabave«”.

Te zanima fotografija? Pridi na 16 urni začetni tečaj fotografije!

Začetni tečaj fotografije

Tudi ti lahko posnameš prave fotografske mojstrovine - udeleži se začetnega tečaja fotografije.

www.mozaik-kreativnosti.com

 • Že dalj časa razmišljaš o tem, da bi se načil/a fotografskih spretnosti?
 • Že imaš doma fotoaparat ali pa le razmišljaš o njegovem nakupu?
 • Bi rad/a posnel/a malce bolj profesionalno fotografijo za splet, domači arhiv ali medije?

Potem bo tale tečaj pravi zate: vabljen k udeležbi na Začetnem tečaju fotografije, ki ga organizira KID www.pina.info.

Več o samem tečaju ter njegovih terminih izvedbe pa si preberi v vabilu na začetni tečaj fotografije.

www.mozaik-kreativnosti.com

Brezplačno do računalniških spretnosti – računalniški tečaji Učimo se za življenje in Kapljice znanja

www.mozaik-kreativnosti.com

Brezplačni računalniški tečaji Učimo se za življenje

Tudi v času brezposelnosti je pomembno nadgrajevati svoje znanje.

 
Si želite novih računalniških spretnosti?
 
Ste brezposelni, pa bi se vseeno radi udeležili tečajev, kjer bi pridobili računalniška znanja, ki vam bodo koristila pri nadaljnjem iskanju nove zaposlitve?

V okviru projekta Učimo se za življenje ter računalniških tečajev z naslovom Kapljice znanja vas KID MMC PiNA vabi k udeležbi brezplačnih tečajev (za brezposelne) ter tečajev, kjer boste le z minimalno investicijo osvojili nova znanja iz naslednjih področij:

 • delo v okolju Windows
 • surfanje po internetu
 • oblikovanje besedil
 • delo s preglednicami
 • priprava elektronskega življenjepisa
Računalniški tečaji Kapljice znanja

Računalniški tečaji Kapljice znanja

Za vse dodatne informacije vabljeni, da kliknete na sličice ali obiščete spletno stran www.pina.info.

www.mozaik-kreativnosti.com

Vas zanima, kako lahko vaše šibkosti spremenite v moč? Izjemna brezplačna e-knjiga…

www.mozaik-kreativnosti.com

Kako lahko izboljšate svojo samopodobo? Dobra samopodoba je ključ do uspeha.

Kako lahko izboljšate svojo samopodobo? Dobra samopodoba je ključ do uspeha.

Vas zanima:

 • kako lahko svoje šibkosti spremenite v moč?
 • kako lahko še izboljšate svojo samopodobo?
 • bi radi rešili test o tem, kakšno predstavo imate o sebi in kako vas vidijo drugi?
 • katerih je 6 značilnosti voditeljev?
 • kako se lahko bolje spoznate?
 • katere so vaše dobre in slabe lastnosti?