Branko Tratnik

Sem Tratnik Branko, rojen . 10.12.1973,  doma v Bučečovcih (Križevci pri Ljutomeru). Z naravo sem povezan že od otroštva in preko igre sem ustvarjal v svojem sanjskem svetu. Do sedaj nisem imel možnosti, da bi se lahko bolj umetniško izrazil preko nekih del, čeprav sem vedno na nek način ustvarjal. Upam, da se mi bo sedaj uspelo bolj uveljaviti v svetu umetnosti tudi s pomočjo mentorja Guttman Gerharda, priznanega umetnika, s katerim sva v kontaktu.

Trenutno delam na projektih, katerih predstavitev bi rad izvedel do konca leta. Želim si tudi sodelovati in se družiti s podobnimi dušami, ki se izražajo na podoben način, v svetu umetniškega izražanja.

Žlim si predvsem to, da bi uspel pridobiti certifikat za umetniške fasade, kar mi bo omogočilo delovanje na umetniškem področju. V tem letu bi rad izdelal nekaj rastavnih del, s katerimi bi lahko bolj prikazal smer ustvarjalnih del – naravni umetniški ometi in fasade

Tehnika dela

Moja tehnika dela ima poudarek na naravnih materialih, za ogrodje uporabljam pintove šibe, pletene ali pa podobno leseno ogrodje,  v grobem obdelano z ilovnato glino, na fino obdelano z glino ali pa z apnenim ometom, mivka – apno, pobarvano z naravnimi barvili. Uporabljam tudi tehniko ročne obdelave, seveda z zaščitnimi sredstvi. Ustvarjam še razne umetniške izdelke iz lesa, les je obdelan z motorno žago, brusilnikom in podobnimi sredstvi.

Zavzemam se za pridobitev certifikata za smer umetnisko oblikovanih fasad, ometov ali predelnih sten iz naravnih materialov ter za umetnisko oblikovanje raznih naravnih materialov, kot so les, pintovec, glina.

Deli s prijatelji/Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *