Robert Lisac

Kot otrok sem oboževal lego kocke. Največja pustolovščina je bila zame, ko sem s pisanimi kockami sestavljal gradove, stolpnice, hiše in avtomobile. Ta strast do sestavljanja likov s kockami je ostala, le, da so  lego kocke zamenjali mozaične kocke iz kamna, stekla ali keramike.

Prvi resnejši mozaični projekt je bila moja kuhinjska miza, ki sem jo leta 2004 prelepil s koščki keramičnih ploščic. Po desetih dnevih vdihovanja nevstika sem bil izredno srečen, ko sem ta mozaik končal, ne vem, ali zaradi učinkov hlapov lepila, ali zaradi projekta, ki se mi je, glede na takratno znanje, kar posrečil.

Vmes je dolgo časa dozorevala ideja, da bi delal mozaične portrete po naročilu in dolgo je kazalo, da iz tega ne bo nič, dokler se nista poročila moja prijatelja, ki sta določila, da bom njuna priča. Tako je nastal moj prvi mozaični portret, ki je služil kot poročno darilo in presrečen sem bil, ko sem ugotovil, da je darilo »vžgalo«! Tako se je ta strast razvijala počasi naprej vse do danes.

Z optimizmom zrem v prihodnost, saj verjamem, da se bo vedno nekdo našel, ki bo hotel s kakšnim mozaičnim portretom osrečiti  nekoga za rojstni dan, za kakšno obletnico. Kje so še vse ostale želje ljubiteljev te umetnosti, ko je treba polepšat kakšno steno ali tla z mozaikom! Dela je in vedno bo dovolj, kajti, če ne ustvarjam za druge, pa zase, ker v tem uživam.

Kontakt:

Robert Lisac

GSM: 040 901 559 (v primeru naročila mozaikčnih portretov ter drugih izdelkov, Robertu sporočite tole kodo: “Mozaik Kreativnosti”

www.unikatnimozaiki.com

RoArt d.o.o.
Izobraževanje, storitve in trgovina
Jakčeva ulica 40
1000 Ljubljana

Vabljeni tudi k ogledu zanimivih in poučnih člankov, ki jih je Robert Lisac prispeval za portal Mozaik Kreativnosti:

Deli s prijatelji/Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *