Category Archives: Predstavitev umetnikov

Patricija Simonič – novost: slike ženskih aktov, olje na platno

Patricija Simonič

Patricija Simonič, izjemna slovenska slikarka in kiparka, sicer po svoji profesiji magistrica ekonomije, se vam je pred časom že predstavila na portalu Mozaik Kreativnosti, tokrat pa se vam predstavlja z novimi deli iz svojega obsežnega slikarskega opusa z naslovom  “Ona”, v katerem razkriva reminiscence in hkrati intimen odnos do tradicionalnih zgodovinskih arhetipov ženske figure. Svoja slikarska dela, ki jih ustvarja v tehniki olje na platno, so predstavljena v rubriki Umetniki – Predstavitev ustvarjalcev – Slikarstvo.


Deli s prijatelji/Share

Predstavitev ustvarjalke: Nataša Knuplež – Ti.Ne.Ja. Design, oblikovanje

Nataša Knuplež - Ti.Ne.Ja. Design, oblikovanje

Nataša Knuplež je po srcu prava ustvarjalka, saj si dneve zapolni z ustvarjanjem čudovitih unikatnih modnih dodatkov in oblačil. Njene zgodbe, ki so rezultat dialoga s stranko, so zašite v novo oblačilo, spolstene v modni dodatek ali spletene v verižice, ki jih izdeluje iz vite žice.  Pri svojem ustvarjanju tako kombinira topel in hladen material – volno ter žico, ki se čudovito povezujeta in dopolnjujeta v čudovite, barvite zgodbe.

Vabljeni, da si njeno predstavitev ogledate v rubriki Umetniki – Predstavitev ustvarjalcev – Oblikovanje.


Deli s prijatelji/Share

Predstavitev ustvarjalke: Antonija Jereb, slikarstvo

Antonija Jereb, slikarstvo

Antonija Jereb, vsestranska ustvarjalka, ki se vam je na portalu že predstavila s svojimi deli (poezijo in slikami), se vam tokrat predstavlja z novimi slikarskimi mojstrovinami.

Z ustvarjanjem si krajša večere in pozabi na svet okoli seve. Njeni motivi so vzeti iz narave, tako opazuje in slika oblake, rožice, ptice, metulje in drevesa, zraven pa poprime tudi za modelirno Das maso, iz katere ustvari čudovite izdelke.

Vabljeni, da si njeno predstavitev ogledate v rubriki Umetniki – Predstavitev ustvarjalcev – Slikarstvo.


Deli s prijatelji/Share

Nina Novak Oiseau – novost: e-knjiga Negotovi koraki

Nina Novak Oiseau, pesnica in kantavtorica, ki smo vam jo na portalu predstavili z njenimi pesniškimi deli iz prve pesniške zbirke ter odlomkom iz njene druge knjige, z naslovom Skozi polje cvetočega maka smo odšli v iskanje … (Mir, dobrota, ljubezen, sreča!), se vam tokrat predstavlja z novostjo.

Konec leta 2012 je izšla njena že 3 knjiga, tokrat v elektronski različici, z naslovom Negotovi koraki.

E-knjiga je bila na razpisu za Brezlistnice Založbe Eno izbrana med tremi nagrajenci za odrasle. Na voljo je v trgovini iBookstore (Apple). Vabljeni k ogledu osvežene Ninine predstavitve v rubriki Umetniki – Predstavitev ustvarjalcev – Poezija.

Deli s prijatelji/Share

Predstavitev ustvarjalcev: Tina Vehovar, oblikovanje

Tina Vehovar, oblikovanje

Tina Vehovar, oblikovanje

Tina Vehovar, slovenska oblikovalka nakita, je bila, od kar pomni zase, inovativna in ustvarjalna, čeprav se ni šolala na področju oblikovanja. Po izobrazbi je namreč magistrica znanosti s področja managementa, odraščala pa je s plesom. Vabljeni, da si na portalu Mozaik Kreativnosti, v rubriki Oblikovanje, ogledate njen čudovit, izviren in unikaten nakit, ki ga odlikujejo nenavadne oblike in vzorci.

Deli s prijatelji/Share

 

Art market Novo mesto 27. 10. 2012 – tržnica unikatnih izdelkov

Art market Novo mesto 20. 10. 2013 - Laura Ličer

Tudi to soboto vas skupaj z društvom Rokoroki vabimo na Art market Novo mesto, umetniško tržnico, na kateri se vam bodo predstavljale številne ustvarjalke s svojimi unikatnimi, ročno izdelanimi izdelki.

Kdaj: 27. 10. 2012, sobota, med 9:00 in 13:00 uro

Kje: Glavni trg, Novo mesto

Sodelujoči:

 • Anja Fettich
 • Irna Črnologar – http://www.facebook.com/DidiArt.splet
 • Nina Kolar – https://www.unikatnica.com
 • Petra Žgur – http://www.facebook.com/PetisUnikat
 • Simona Kralj – http://www.facebook.com/SoncneNiti
 • Tina Vareško – http://fine2meline.blogspot.com/

V kolikor bo to soboto deževalo ali pa snežilu, Art market odpade.

Umetniška tržnica – Art market Novo mesto – bo to soboto potekala zadnjič v sklopu rednih letnih umetniških tržnic, seveda pa se ponovno vidimo decembra, ko bo umetniška tržnica redno bogatila veselo decembrsko vzdušje na Glavnem trgu v Novem mestu. Njena lokacija bo veselega decembra pred Gostiščem (Hišo Kulinarike), spremljala jo bo glasba in še kaj.

Vabljeni!

Obvestilo poslala: Polona Žalec, Art market Novo mesto, Društvo Rokoroki


Deli s prijatelji/Share

Art market Novo mesto 6. 10. 2012 – vabljeni na tržnico unikatnih izdelkov

Bi si radi ogledali v živo, tudi pomerili in kupili po ugodnih cenah izjemno lepa, unikatna darila, izdelke, slike, voščilnice, nakit ter druge čudovite umetniške stvaritve ustvarjalcev?

Vabljeni, da tudi to soboto, 6. 10. 2012, med 9:00 ter 13:00 uro, obiščete Art market, ustvarjalno tržnico v Novem mestu, ki bo potekala na Glavnem trgu, poleg Knjigarne Goga.

Tokrat se vam bodo na njej predstavili naslednji ustvarjalci oz. ustvarjalke: Lea Povše, Metka Bregar, Nina Kolar, Petra Žgur in Tiana Arts. Poleg njih pa se ustavite tudi pri stojnici predstavnikov trgovine Tri muhe (www.3muhe.si), ki se ukvarja s pravično trgovino.

Tudi v kavarni Goga boste lahko namreč poskusili pravično kavo, zato le pridite in si polepšajte sobotno dopoldne ob vonju in okusu čudovitih kavnih arom. V Knjigarni Goga pa si goste lahko ogledali tudi razstavo ter na stojnici Treh muh izvede, kako lahko tudi vi sami pripomorete k pravičnejšemu razdeljevanju dobrin v današnjem svetu.

Vabljeni na lepo druženje v zelo prijetnem, umetniškem okolju.

——

Vabilo poslal/a

Polona Žalec

Društvo Rokoroki

Art market Novo mesto

Deli s prijatelji/Share

Predstavitev ustvarjalcev: Katja Kotnik Prosenjak, slikarstvo

Katja Kotnik Prosenjak, slikarstvoKatja Kotnik Prosenjak se vam na portalu Mozaik Kreativnosti predstavlja s svojimi čudovitimi in barvitimi mandalami, ki so plod njene ljubezni do svobode in ustvarjanja. Katja je učiteljica joge ter vaditeljica smejalne joge, proučuje tudi zelišča in kristale. Vabljeni k ogledu njenih izvirnih in barvitih mandal v rubriki Predstavitev ustvarjalcev –  Slikarstvo.

Deli s prijatelji/Share

Vredno ogleda: intervju v živo z Majo Založnik

Danes, 27. 6. 2012, ob 19.00 uri, vabljeni k ogledu intervjuja v živo s pevko Majo Založnik. Ogledate si ga lahko tudi preko portala www.mozaik-kreativnosti.com na zavihku Pridi na kavo…. Pridi na kavo je projekt portala http://pnktv.org, s prenosom TV v živo.

Deli s prijatelji/Share

Art market v Novem mestu to soboto tretjič – vabljeni k ogledu unikatnih izdelkov!

Art Market Novo mesto 26. 5.

Art Market v Novem mestu to soboto, 2. 6. 2012, tretjič, na njem pa se bodo z ročno izdelanimi izdelki predstavili mnogi ustvarjalci iz cele Slovenije. Vabljeni med 9.00 in 14.00 uro!

Art Market v Novem mestu se bo v Novem mestu znova odvil to soboto, 2. 6. 2012, ko bo potekal že tretjič zapovrstjo. Art market je prav poseben, umetniški sejem, na katerem se vam bodo tudi tokrat predstavili številni ustvarjalci raznih unikatnih izdelkov iz cele Slovenije, na njem pa si boste ogledali izdelk, narejene  iz najrazličnejših materialov, nastale izpod rok spretnih oblikovalcev, slikarjev, oblikovalcev nakita, kovanih izdeklov ter mnogih drugih. Obiskovalci ste na Art market v Novo mesto vabljeni med 9.00 ter 14.00 uro, kjer si boste lahko ne le ogledali in kupili umetniške izdelke slovenskih avtorjev.

Art Market, ki poteka na pobudo organizatorke Polone Žalec ter Društva za spodbujanje kreativnih industrij Rokoroki, bo v Novem mestu potekal vsako soboto v dopoldanskem času.

Kje: Novo mesto, drevored, na koncu Rozmanove ulice (nad Mercatorjem ter banko Koper, v bližini picerije Novljan).

Sodelujoči ustvarjalci:

  • Mojca Rabič
  • Anja Slapničar
  • Lea Povše
  • Kovaštvo Incudo
  • Marie di Centa
  • Nene Borčilo
  • Nina Kolar
  • Lili Garbajs
  • Laura Ličer
  • Julie Maurerer
  • Helena Crček
  • Metka Gosar Peternel
  • Dušan

   Sejem bodo spremljali tudi različni dogodki, med drugim tudi glasba v živo zato je to odlična priložnost za kvalitetno preživljanje prostega časa tudi z najmlajšimi.

   Izdelke slovenskih ustvarjalcev boste lahko kupili ter se z ustvarjalci pogovorili, podali pa vam bodo tudi kakšen ustvarjalni nasvet 🙂

   Za več informacij vabljeni, da kliknete na to povezavo: Art Market v Novem mestu

   Deli s prijatelji/Share