Se bo 17. april 2010 zapisal v zgodovino Slovenije?

Postani del največje prostovoljne okoljske akcije v zgodovini Slovenije tudi ti  

17. aprila 2010 bo potekala največja prostovoljna okoljska akcija v zgodovini Slovenije

17. aprila 2010 bo potekala največja prostovoljna okoljska akcija v zgodovini Slovenije

Slovenija, zelena oaza Evrope, radi zapišejo tako tuji, kot tudi domači mediji o Sloveniji. Košček še dokaj neokrnjenega raja na Zemlji, ena najbolj gozdnatih in vodnatih držav v Evropi, bogata z naravnimi znamenitostmi, kulturo, preteklo zgodovino in pestrostjo živalskih vrst. Kos zemlje na planetu Zemlja, ob katerem človeku zastane dih.  

Navdih številnim domačim in tujim ustvarjalcem, pesnikom, slikarjem, pisateljem, kiparjem, inovatorjem, mislecem in vsem, ki jih prevzamejo lepote narave. Vendar – kako dolgo še?  

Ali ste vedeli, da vsaki četrti vrsti sesalcev na Zemlji grozi izumrtje? In da je pred izumrtjem tudi kar 50% rastlinskih vrst?   

Skrb za ohranjanje čistosti okolja, zraka, podtalnih voda, morij ter vsega, kar nas obdaja, je izrednega pomena za ohranitev naše človeške vrste in živali, s katerimi sobivamo in s pomočjo katerih sploh lahko preživimo (npr. čebele).  

Eden izmed načinov, kako morebiti predrugačiti zgoraj zapisano napoved in naš majhen prispevek naši Zemlji, pa se kaže tudi s pomočjo aktivnosti v okviru največje prostovoljne okoljske akcije v zgodovini Slovenije, ki se bo zgodila čez teden dni.  

17. april 2010 – največja prostovoljna okoljska akcija v zgodovini Slovenije z naslovom Očistimo Slovenijo v enem dnevu  

Planšarsko jezero pri Jezerskem, avtorske pravice: @aviana

Ohranimo Slovenijo zeleno za nas in naše potomce. Planšarsko jezero pri Jezerskem. Vir: @aviana

Že vso pomlad prostovoljci po vsej Sloveniji popisujejo in na zemljevidu locirajo divja odlagališča, kmalu pa bo prišel čas, da ta divja odlagališča tudi očistimo komunalnih odpadkov. Akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu je projekt društva Ekologi brez meja in je neprofitne ter nepolitične narave. 

Prav zato to akcijo podpiramo tudi v okviru portala www.mozaik-kreativnosti.com, ker se zavedamo njenega pomena za dobrobit ne le prebivalcev Slovenije, temveč celotnega prebivalstva planeta Zemlje.  

Društvo Ekologi brez meja je projekt naredilo po vzgledu estonskega projekta leta 2008, z naslovom Let’s do it, Estonia!.  

Več o ciljih, namenih projekta ter načinih, kako lahko sami sodelujete v tej akciji, pa vabljeni, da si preberete na spletni strani www.ocistimo.si ter na uradni spletni strani www.teeme2008.ee projekta.  

Če ti je članek všeč in če želiš tudi ti prispevati k razširjanju te informacije, posreduj ta članek naprej prijateljem in povezavo do njega deli s prijatelji na Facebooku, Twitterju ter ostalih socialnih omrežjih. 

Za zeleno Slovenijo!  

www.mozaik-kreativnosti.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *